Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädje när Forsboa invigdes

Annons

I höstas kom chockbeskedet att man skulle lägga ner Konsumbutiken. Sedan dess har Malungsforsborna arbetat hårt för att rädda sin butik. Egentligen skulle Konsum ha stängt igen redan den sista oktober men för att hjälpa Malungsforsborna att ordna till en ny butik avslutades en hundraårig Konsumepok i bygden vid halvårsskiftet.

Nu kommer butiken att drivas av en ekonomisk förening "Boa i Malungsfors" och Joakim Åslund, 28, är den nye föreståndaren

Malungs kommunalråd Kurt Podgorski och vice kommunalråd Ola Olin förrättade den officiella invigningen. Kurt Podgorski klippte också det traditionella blå bandet. Det var naturligt att de fick uppgiften eftersom båda har sina rötter i Malungsfors.

Karin Ek-Lissbol berättade litet om bakgrunden och överlämnade en gåva till Ronny Larsson som varit föreståndare i Konsumbutiken.

Ola Olin överlämnade en gåva från kommunen. En anslagstavla i butiken där bybor och medlemmar kan framföra åsikter och förslag. Det officiella talet hölls av kommunalrådet

Föreningen äger fastigheten och ett byggnadsråd har valts. I rådet ingår Ingvar Eriksson, Gun-Britt Persson och Roger Nygårds.

Butiksrådet består av Ingegerd Hägg, Linda Sandin, Marianne Larsson, Vivianne Persson och Lars Andersson.

Alla i byn har ställt upp för att rädda butiken vilket inte minst märktes dagarna innan öppningen, då alla medverkade för att ställa iordning den nya butiken, "Boa" i Malungsfors.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons