Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gladiatorerna" fortsätter trots dödsolyckan

Annons

Inspelningarna av tv-programmet "Gladiatorerna" ska fortsätta som planerat, trots att två av gladiatorerna dog i en bilolycka för några veckor sedan.

- Beslutet har mognat fram, säger Åsa Sjöberg, projektledare för "Gladiatorerna". Det kommer att bli tufft när vi samlas i Växjö den 9 augusti, men vi kände allihopa starkt att vi måste fortsätta. Vi tror att det här är vad Kim Justin och Linda Ekwall hade velat. Beslutet är förankrat hos både deras familjer och hos de andra gladiatorerna.

Den nya omgången av "Gladiatorerna", som ska börja sändas i slutet av september, kommer antagligen att likna de tidigare säsongerna. Gunde Svan och Agneta Sjödin fortsätter som programledare.

Men det är ännu inte klart om Linda Ekwall och Kim Justin ska hedras på något särskilt sätt i programmet. Det är heller inte klart om nya gladiatorer ska tas in.

- Det är sådant som vi måste fundera på nu. Det har tagit tid att komma fram till det här beslutet. Nu vidtar alla praktiska frågor.

"Gladiatorerna"-teamet samlades efter begravningen och diskuterade hur de skulle göra.

- Vi måste ju göra programmen med samma glädje och engagemang som Kim och Linda, även om saknaden nog ändå kommer att prägla inspelningarna, säger Åsa Sjöberg.

- Det här är ett väl genomtänkt beslut. Vi kör - och vi kör för Kim och Linda. (PM)

DITTE HAMMAR

Mer läsning

Annons