Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glad och spontan Lill-Babs charmade 300 på Morhagen

Annons

- Det är ju så vackert. Jag vill gärna komma tillbaka hit.

Barbro "Lill-Babs" Svensson var som väntat glad, spontan och synnerligen underhållande när hon gjorde Sunnansjö och hotell Morhagen den äran på söndagen.

Det blev en lysande premiär för sommarens kändisserie under rubriken Söndagskväll på Morhagen.

Cirka 300 personer, stora och små, hade bänkat sig på tunet när den folkkära artisten gjorde entré på den nybyggda utomhusscenen.

Lill-Babs kom direkt från Stockholm till det nu försommarfagra Morhagen tillsammans med sin trogne följeslagare, pianoackompanjatören Thomas Jutterström. Duon har ett späckat program med bokningar på många platser från norr till söder.

- Hela Sverige är som vackrast nu, sade Barbro som i dagarna har kunnat se häggen slå ut i blom i Norrland samtidigt som hon har upplevt rena högsommaren i södra delen av landet.

Morhagen var en helt ny erfarenhet. Hon föll direkt för idyllen när hon såg den fina miljön med sjön Väsmans glittrande vatten i fonden. Showen motsvarade alla förväntningar och torde ha varit en riktig höjdare för de många lokala fansen, i synnerhet de som för första gången såg och hörde henne i verkligheten.

Lill-Babs bjöd frikostigt på sig själv och stora delar av sin repertoar och det blev många och uppskattande applåder.

Tuff brud i lyxförpackning, Är du kär i mig ännu Klas-Göran, Leva livet och många andra av hennes andra stora succéer från förr lät lika bra som de alltid har gjort. Hon är verkligen tidlös, våran Barbro...

Hon bjöd även in till en stunds allsång. Publiken hummade med försiktigt, kanske litet för försiktigt.

- Jag tror ni får åka ned till Skansen och träna med "x-kroken" utbrast Lill-Babs och munterheten blev stor.

Alla förstod genast att det handlade om hennes före detta man Lars Berghagen och det populära programmet Allsång på Skansen.

I senare delen av programmet svängde Barbro till det ordentligt i ett rockpotpurri.

- Visst är det kul med rock and roll? undrade hon och publiken verkade vara med på noterna.

- En gång ropade ett av mina barbarn att mormor var på tv. Men det var det inte. Det var Tina Turner. (amerikansk rocksångerska i mogen ålder)

Barbro balanserade showen med ett och annat tänkvärt ord på vägen. Bland annat påminde hon om att det var mors dag och utfärdade ett stort grattis till alla mammor.

- Var rädda om varandra.

Tag vara på varenda sekund. Tack för en trevlig eftermiddag.

Före och efter showen showen underhöll Thore Eylis orkester med vokalisten Ing-Marie Lerström som är husband på Morhagen hela sommaren. Konferencier var kände lokale revykungen Lennart Eriksson från Väsmansbacken.

Till underhållarnas skara på premiären hörde även Tony Lindhs enmansorkester från Halmstad. Han framförde en varierad repertoar med bland annat visor av Dan Andersson.

Margareta Majkgård, som äger och driver Morhagen var mer än nöjd med kändisseriens lyckade premiär.

- En fantastisk start. Det kunde inte bli bättre.

Mer läsning

Annons