Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Givande resa till Filipstad

Annons

Genom Vuxenskolan har 26 medlemmar av Grangärdebygdens SPF deltagit i en läs- och rescirkel om Filipstad. Detta har nu resulterat i en sommarresa.

I tisdags, en av sommarens varmaste dagar, klev 34 glada pensionärer på bussen för färd till Filipstad. Under resans gång berättade Gunnar Karlsson från Torsberg från sin tid som länsskogvaktare, det blev många glada skratt.

Första anhalt på resan blev Lesjöfors, där intogs kaffe med dopp och deltagarna fick en berättelse om brukets historia, trevligt framförd av museets guide. Dit kom också folk från Filipstads SPF som guidade resten av dagen. Resan gick vidare till till Långban, där lunch intogs innan det bar av mot Filipstad med stopp vid det storslagna masoleum där John Ericsson ligger begravd.

I Filipstad fotograferades många av deltagarna tillsammans med Nils Ferlin där han sitter staty på en bänk sedan lång tid tillbaka. Därefter besöktes Pensionärernas hus där det bjöds på kaffe med hembakt. Filipstads SPFs ordförande Owe Karlsson berättade att där samsas alla pensionärsorganisationer och handikappföreningar om en stor lokal med kök och estrad för uppträdande. Lokalen är hyresfri, det vill säga kommunen betalar hyran. Varje organisation får beställa tid för möten, samkväm och kurser.

Efter kaffe berättade 89-årige Martin Jansson om John Ericsson och hans familj och livsverk. Martin hade helt otroliga kunskaper och alla var djupt imponerade av både John Ericsson och Martin.

Därefter gick resan tillbaka till Grangärde och en givande dag kunde summeras.

Mer läsning

Annons