Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gillar läxor och tomten

Annons

Ida Forsman är sju år och har gått klart ettan i Slättaskolans särklass. Både hon och föräldrarna Anders och Anneli är nöjda med det gångna skolåret.

- Ida har verkligen gått framåt. Hade hon gått i en integrerad klass hade hon kanske känt sig utanför och inte hunnit med, säger Anneli Forsman.

Lördag och söndag går alltid långsamt, säger Ida. Under helgerna längtar hon till skolan och klasskompisarna. Hon har börjat läsa, men favoritämnena i skolan är de estetiska.

- Jag tycker om att sjunga och dansa. Och måla, säger Ida.

Under en tid gick Ida på dagis, men det fungerade inte så bra, säger Anneli. Dels för att Ida skilde sig från de andra barnen, och dels för att hon var sjuk under en lång period. Ida är mongoloid och har nyligen tillfrisknat från leukemi.

- Särskolan har varit ett lyft för Ida. Nu är hon en i gänget. På dagis kom hon aldrig in i gemenskapen riktigt, säger Anders.

I går kväll var det avslutningen som också innebar början på sommarlovet.

- Jag ska bada. Jag har redan doppat mig, men det var kallt, säger Ida.

På sommarlovet ska hon även paddla kanot, ligga i hängmattan och åka till sommarstugan.

Men än har hon inte glömt vintern. Årets höjdpunkt var klassresan till Tomteland, där Ida träffade tomten och åkte släde. Tomten hade luva och skägg.

- Den resan har hon pratat om sedan december, säger Anneli.

Ett annat minne är skolfesten på valborgsmässoafton. På köksbordet står en bild där Ida dansar med klasskamraten Arvid, åtta år.

- Han har halsfluss nu. Han är en pussgurka, säger Ida.

Inför nästa termin hoppas Ida på fler läxor. I år har hon inte fått några alls. Hemuppgifter vill hon ha för att likna storasyster mer.

- Ida har sagt till om läxor, så det ska hon få i tvåan, säger Anneli.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons