Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gert Klötzke blir årets guldstjärna

Annons

Den 3 maj ordnar Peppe Hernandez en stor fest för Klötzke som får sitt namn och en stjärna i guld på en stenplatta utanför Medborgarhuset.

- En jättetrevlig överraskning, förklarade Klötzke då vi fick kontakt med honom på en av Ålandsfärjorna i onsdags. Just nu gästspelar han som mästerkock på Vikninglinjen. I dag, torsdag, sitter han som ordförande för juryn då årets kock utses.

Gert Klötzke är matprofessor och han är ledare för kocklandslaget.

- Vi är obesegrade sedan 1999, både på olympiader och VM.

Gert som varit vd på Högbo brukshotell i Gästrikland har slutat där. Den 1 april börjar han som arbetande styrelseledamot på Gripsholms värdshus i Mariefred.

- Ett steg uppåt i karriären, konstaterar han.

Pepe Hernandez som arrangerar fotbollsturneringarna Pepes cup och Teneriffa cup har förärat Vansbros kändisar guldstjärneplattor utanför Medborgarhuset. Björn Skifs fick första plattan 1994. Därefter har följande personer uppmärksammats av Pepe: skidåkaren Gunde Svan, rallyföraren Kenneth Eriksson, Svenne Rubins orkester, Mats Qvarfot, initiativtagare till En svensk klassiker, samt Tore Svensson, en gång duktig fotbollsmålvakt.

I år blir det alltså Gert Klötzke som ska hyllas den 3 maj då det blir fest med supé och dans. Inbjudna till festen är också Vansbro AIK:s fotbollsstjärnor från 1960-talet.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons