Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerd tog paus från sitt arbete för att motionera

Annons

Från och med årsskiftet har det varit möjligt att ta en paus från arbetet.

I tre till tolv månader kan den offentligt anställde förkovra sig på annat håll, med ett aktivitetsstöd som enda inkomst.

- De som får ledigt får göra vad de vill. Det enda som vi kontrollerar är att de inte jobbar för någon annan arbetsgivare under tiden som de är borta, säger Leif Ydnäs, samordnare på länsarbetsnämnden.

Friårsvikariaten går i första hand till personer som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden: arbetshandikappade, invandrare och långtidsinskrivna på arbetsförmedlingen. En kortare tid räcker för att de ska få de erfarenheter, meriter och referenser som krävs för framtida jobb.

- Ofta blir de som vikarierar kvar på arbetsplatsen längre än tänkt. Det är inte alltid som den ordinarie anställde kommer tillbaka, säger Leif Ydnäs.

55-åriga Gerd Eriksson har precis börjat jobba igen, efter en tre månaders paus från jobbet som handledare för dagverksamheten Datagruppen i Ludvika.

- Jag bestämde mig för att söka friår i februari. Jag ville ha mer tid till att motionera, säger hon.

Mellan mars och augusti har hon fördrivit dagarna med långa cykelturer, joggingrundor och promenader. Hon ångrar att hon inte ansökte om längre ledighet.

- Det är en härlig känsla att veta att man inte behöver gå upp med detsamma när man vaknar på morgnarna. Jag mår bättre nu, när jag är ordentligt utvilad.

Gerd Erikssons jobb övertogs av en kvinna i 30-årsåldern. Hon hade varit sjukskriven under en längre period.

I en vecka gick de dubbelt, men sedan dess har de inte haft någon kontakt.

- Men jag vet att hon har fått ett nytt vikariat nu, säger Gerd Eriksson, som redan har skickat in ännu en ansökan om friår.

Hon skulle vilja vara ledig ytterligare tre månader.

- Fast det är nog omöjligt. Det finns ju andra som måste få prova det här.

Gerd Eriksson är uteslutande positiv till friårsmöjligheten.

- Vi står inför en stor generationsväxling. När 40-talisterna försvinner måste det finnas yngre ersättare som har haft insyn i verksamheten, säger hon.

NINNA PRAGE

Mer läsning

Annons