Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ger upp och flyttar

Annons

Lasses Hifi har funnits i Borlänge i dryga tre år. Under det senaste året har man hyrt en lokal på Borganäsvägen. Affärerna har gått bra och omsättningen har ungefär varit den samma som i butiken i Falun.

- Vi har haft en bra lokal, en bra hyresvärd och drivit verksamheten med vinst, säger Lasse Andersson, ägare till Lasses Hifi.

I går eftermiddag stängdes butiken i Borlänge. Anledning? Bara under februari månad har man utsatts för fem inbrottsförsök i lokalen. Den siffran plus ett inbrottsförsök natten till i går blev droppen som fick bägaren att rinna över.

- Ja, den sista tiden har jag inte ens kunnat sova på nätterna. Istället har jag legat vaken och bara väntat på att vaktbolaget eller polisen ska ringa.

Hela verksamheten i Borlänge flyttas nu över till butiken i Falun. Den har funnits i tio år och har endast varit utsatt för skadegörelse ett fåtal gånger. Det inträffade strax efter att butiken öppnats.

- Det är konstigt att man inte ska kunna driva affärsverksamhet i Borlänge, utan att det ska få negativa effekter på privatlivet.

Lasse Andersson menar att den oväntade och snabba flytten av verksamheten är tragisk ur många synvinklar. På grund av det här mister en person sitt arbete, samtidigt som flytten kostar företaget stora pengar.

- Det är fruktansvärt tråkigt, men vi ser ingen annan utväg, säger han.

Under eftermiddagen i går tömdes Hifi-butiken på inventarier. Därmed kan ytterligare ett företag läggas till listan över verksamheter som flyr Borlänge centrum.

- Det är en tråkig och dramatisk åtgärd från vår sida. Men tyvärr nödvändig.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons