Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

George Bush gör rätt

Annons

Tänk om George Bush får rätt skriver redaktören Christer Gruhs i NLT den 12 januari. Han kan vara alldeles lugn, Bush och Blair kommer att få rätt för det finns inget alternativ!

Gruhs tanke avslöjar en gnagande oro hos kritikerna att terroristernas besinningslösa mördande måste få ett slut och den närmast liggande åtgärden är naturligtvis att stänga av tillförseln av vapen och sprängmedel, spåra upp och förstöra deras arsenaler och oskadliggöra så många som möjligt och det är detta som Bush behöver fler soldater till.

Han och hans rådgivare håller på att klara av den oerhört svåra uppgiften att slå ut en gerillafiende utan moral, som gömmer sig och har stöd hos allmänheten.

När FN av egna intressen och politiska skäl inte ställde upp på Amerikas och Israels sida efter anfallet på New York, blev Amerika som världens polis, tvunget att anfalla den del av fienden som hade förmågan att föra krig militärt och det var Irak.

Bush sade från början att det skulle komma att ta lång tid att bekämpa den här typen av fiender. Att kommunister, amerikahatare, politiska noviser i massmedierna och militärt okunniga opinioner inte skulle förstå de komplicerade sammanhangen var en risk att räkna med, eftersom man inte kunde säga hela sanningen av hänsyn till islams hat mot Israel.

De som förlöjligade Bush när han tillträdde börjar bli oroliga när han visar sig vara en av nutidens största statsmän, som till och med har modet att gå emot sin egen hemmaopinion.

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons