Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Genvägentågen rustas för mångmiljonbelopp

Annons

Trafikoperatörer är, liksom tidigare, Merresor, Tågåkeriet i Bergslagen AB (Tågab) och Tågkompaniet. Grängesbergs central är fortsatt bytesstation i alla turer utom den norrgående på söndagar och den södergående på måndagar. Då är det direkta tåg Karlstad C-Borlänge C och vice versa.

- Det är i princip oförändrade tider i den nya tidtabellen. Det handlar bara om minutanpassningar till andra tåg och därmed förbättrade anslutningar, säger Tågabs vd, Grängessonen Lars Yngström tillika Genvägens tillskyndare nummer ett.

- Bland annat får resande med morgonturen norrifrån en bra anslutning till intercitytåget mot Hallsberg-Stockholm central när de kommer till Kristinehamn.

Höstens stora lyft för Genvägen blir att resenärerna efter hand får uppleva nöjet och bekvämligheten med att åka i nyrenoverade rälsbussar lackerade i en modern design och med ny och fräsch inredning. Värmlandstrafik AB, som formellt äger fordonen, satsar mångmiljonbelopp för att kunna erbjuda såväl resande som personal en komfort som verkligen svarar upp mot tidens krav.

- Sju vagnar har valts ut för ändamålet och arbetet med den första har redan kommit igång. Resenärerna kommer sedan successivt att möta en helt ny miljö när de stiger ombord på Genvägentågen, berättar tågdirektören med entusiasm.

För övrigt kan han meddela att den mycket uppskattade serveringen av gratis kaffe på nedgång tisdagar till och med fredagar naturligtvis kommer att fortsätta.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons