Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Genmäle till Gunnar Dahlstedt:

Annons

Gunnar Dahlstedt klarlägger i alla fall en sak: Att tågtrafiken är ett ovärderligt inslag i Dalarnas kollektivtrafik. Det är bra, men frågan om förutsättningarna att prioritera mellan buss och tåg i Dalarna lämnas obesvarad.

Vi är många dagliga pendlare som förundras över att det endast skiljer några minuter mellan direktbussar från Leksand till Borlänge och tåg på samma sträcka.

Ett av syftena med att Dalatrafik är delägare i Tåg i Bergslagen måste väl ändå vara möjligheten till samordning av länets buss- och tågtrafik, inte att de konkurrerar med varandra.

När Dalatrafikordförande Gunnar Dahlstedt säger att tågtrafiken är ett ovärderligt inslag i persontransporterna bådar det gott för framtiden.

Jag förutsätter att detta uttalande inte är styrt av att staten betalar merparten av dagens tågtrafik, utan att tåget även i framtiden ingår i ägarnas strategi för länets kollektivtrafik. Det vore olyckligt om kommande upphandlingar inte gav något utrymme för den tågtrafik Dahlstedt så varmt lovordar.

TÅGPENDLARE

Mer läsning

Annons