Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Generösare regler för barnomsorg

Annons

Tidigare har barn till arbetslösa i Rättvik inte haft rätt till mer än 15 timmar i veckan på fritids. Nu tar en enig barn- och utbildningsnämnd bort den bestämmelsen.

Samtidigt beslutade nämnden på torsdagen att ta bort den regel som säger att föräldrar till barn ska vara mantalsskrivna i kommunen för att söka barnomsorg. I framtiden kan familjer söka en plats i Rättvik innan de flyttar till kommunen.

- Ett beslut som delvis marknadsför kommunen. Om kostnaderna visar sig bli för höga kan vi komma att omvärdera beslutet. Vi ska utvärdera saken i slutet av det här året, säger ordförande Björn Guström.

Tummen ner

för "nattis"

RÄTTVIK. Barnomsorg under kvälls- och nattid är inget för Rättviks kommun. Det menar barn- och utbildningsförvaltningen som konstaterar att Svenska kommunförbundet inte anser att kommuner är skyldig att ordna denna typ av barnomsorg. Samtliga partier i nämnden stod bakom beslutet.

- Men om fler förfrågningar om detta kommer till nämnden får vi diskutera saken, säger Kerstin Forsberg, s.

Tjuvar stal

kopparskrot

RÄTTVIK. Ett företag på stora industriområdet har utsatts för inbrott någon gång mellan tisdagen och onsdagen. 50 kilo kopparskrot och två rostfria plåtar har stulits.

Söker bidrag

för guider

RÄTTVIK. Kyrkor med olika verksamheter eller behov kan söka så kallat strukturbidrag. Kyrkonämnden i Rättvik söker bidrag för att kunna ha guider i kyrkan under den intensiva turistsäsongen.

Prästgård

för 700 000 kronor

BODA. Rättviks pastorat köpte prästgården i Boda av Rättviks kommun för 700 000 kronor. Prästgården började användas av församlingen första juli 2002 och köpet är helt klart när avstyckningen är färdig.

Mer läsning

Annons