Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemytligt båtrally i Staberg

Annons

De första båtarna startade vid 11-tiden. Utrustade med picknickkorg och papper och penna fick de åka en tipsrunda runt Runn. Eftersom sista tid att gå i mål var först klockan 15 tog många god tid på sig ute på sjön och passade på att njuta av det fina sommarvädret.

- När det är båtrally är det alltid sol. Under de senaste tio åren kan jag bara minnas att det varit lite kulet en gång, berättade Sven-Åke Björklund.

Han är en av föreningens eld-själar. Under det senaste året har man anlagt en badplats med sandbotten, rustat upp klubbstugan med vitvaror, dusch och tv och anlagt en 54 meter lång flyt- brygga i hamnen. Sven-Åke ritade upp bryggan och arbetet stod bland andra Ingemar Lindqvist för. Bryggan, som har betong som flytelement, byggdes i tolv sek-tioner på land och lyftes i med kran. Den har 30 båtplatser - alla upptagna.

- Det är hårt tryck på båt- platserna. Jag tror att båtar har gått om husvagnar i popularitet, skrattade Sven-Åke Björklund.

Klubben har också gjort om det gamla tegelbruket till bilplatser på sommaren och vinterförvaring för båtar. Men ordförandens kanske tuffaste uppgift är att komma på nog svåra frågor till tips- rundan.

- Ett par som heter Emanuelsson brukar alltid vinna. Vi får se om de lyckas i år...

Jane och Lennart Emanuelsson med vännen Barbro Ekengren i båten Janet var också först till- baka av de tävlande.

- En del frågor var lite luriga, sa Jane Emanuelsson. Vi får se vad det blir, men det har varit roligt att vara med i alla fall.

Och resultatet i tipsrundan lyder som följer: 1) Jane Emanuelsson, 2) Barbro Ekengren, 3) Lennart Emanuelsson.

Det fina vädret verkar alltså inte vara det enda som blivit tradition i Staberg.

KARIN JANSON

Mer läsning

Annons