Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemytlig onsdagsträff

Annons

Missionsförsamlingens onsdagsträffar Laknäs- Tällberg hålls vanligen på hemmaplan varannan onsdag. I går eftermiddag bröts mönstret då de 20 talet kvinnorna samlades hemma hos Anna Brisell i Ytterboda.

Det blev en trevlig stund med prat, stickning, bön, andakt och sång.

En viktig träff, inte minst socialt. Att få träffas över en kopp kaffe och prata av sig lite tillhör för många ett av vardagens verkliga guldkorn. Gruppen gör även fin insats för mänskligheten. Den unga fadderfamiljen i Lettland med sina tio barn behöver allt stöd de kan få.

Anna Brisell är en trogen "missionare".

- Jag växte upp i församlingen med söndagsskola och allt annat.

Hon växte upp i Överboda men gifte sig i mitten av 1950- talet med Oscar Brisell och hamnade i grannbyn Ytterboda. Ett par döttrar har det också blivit. Maken Oscar Brisell är bland annat känd för att få fram tuppar i världsmästarklass.

Det blev en onsdagsträff i gemytets tecken. Pastor Rune Andreasson talade om namnet Hanna (den benådade). De församlade fick höra en smått dramatisk berättelse om Hanna sett ur biblisk synvinkel.

Träffen hos Brisells dagen före Maria bebådelsedag blev lyckad och det är alls inte omöjligt att träffen återuppstår igen kanske redan nästa år.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons