Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemytlig elevkonsert i Bergahallen

Annons

Torsdagens vårkonsert var ett synnerligen ambitiöst arrangemang. Det var allt från de yngsta till de äldsta, och allt från nybörjarna till de duktiga musikanterna.

Slagverksgruppen Frusta inledde kvällens konsert. Under ledning av Nicklas Vikersjö spelade de ett antal marscher, som värmde upp publikens musiköron.

Därefter tog gruppen Frässtråket vid. Det är en stråkorkester för de allra minsta. Deras ledare, Eva-Helena Morén och Anna Vikersjö guidade dem genom diverse roliga stycken, såsom Fiesta och Red Stamp.

Den första avdelningens höjdpunkt var dock gitarrgrupperna Gitarrsvänget från Ludvika och Gitarrligan från Ludvika, som slagits ihop inför kvällens konsert. De framförde tre stycken; Moonlight Shadow, Ge mig en dag och In the Mood.

Även Helena Holm, som solist på tvärflöjt, gjorde ett bra jobb. Definitivt någon att hålla ögonen på i framtiden.

Efter paus med fika var det dags för de äldre barnen att ta vid. Sambagruppen Unidos de Ludvika uppträdde tillsammans med musikskolans bästa stråkorkester (som ännu inte har fått något namn). De spelade en Lambada, som togs emot av publiken med öppna armar.

Även Bolling Brothers, tvillingarna Stefan och Sebastian på 18 år, uppskattades av åhörarna. På gitarr och flöjt spelade de tillsammans Grosse Serenade av Mauro Giuliani.

Avslutningsvis tog VDM Symphonic Band plats på scenen. Det är blåsorkestern för dem som har spelat längst, och de underhöll med Golden Age of Rock'n Roll, Beatles Gold och I'm beginning to see. I det sistnämda stycket sjöng Josefin Öbrell, som vanligtvis sitter i orkesterns klarinettsektion, solo.

- Jag är mycket nöjd med kvällen, sade musikskolans rektor, Catharina Hedin, efter konserten.

- Självklart ligger det mycket arbete bakom ett arrangemang av den här kalibern, men det är det värt. Både lärare, elever och föräldrar lever på en sådan här upplevelse länge.

STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons