Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemensam front mot Falun-Borlänge!

Annons

Jag imponerades över samtalens spännvidd. Vi kom att tala om språket i tidningen, nyhetsrapporteringen, styrkan och svagheten med de många byarna, den kommunala byråkratin, Internet och fiskets utarmning. Men ingen kom för att prata hockey!

Det torde bli mer av den varan när Jonas Bergqvist i dag sätter sig i tidningens "Heta stol" i konditori Siljans lokaler.

Under timmarna i Leksand hann jag också notera att vi, Falu Kuriren, fått ökad konkurrens om annonskunderna. Ett nytt annonsblad riktad mot en gemensam marknad i Leksand-Rättvik har sett dagens ljus. I det första numret medverkar Bertil Daniels, centerns starke man i Leksand, med en slags programförklaring där han välkomnar alla initiativ som gör att de båda Siljanskommunerna lyfts fram som attraktiva köpstäder i konkurrensen med Borlänge och Falun.

Jag behöver säkert inte skriva på Bertil Daniels näsa om vad det betyder för kommunen att Falu Kuriren och Dala-Demokraten ger omvärlden en daglig dos av vad som händer och sker i Leksand och Rättvik. Mina rader får ändå ses som en liten personlig reflektion.

Olle Winges familj har, utan avbrott, haft Falu Kuriren i 75 år! Med sin kunskap från ungdomens Leksand är han en levande uppslagsbok. Han kom till oss i går för att lämna en del synpunkter på redaktörernas hantering av referaten från pensionärsföreningen. Men gled strax över till att berätta om alla de förändringarna han upplevt i Leksands-Noret.

Börje Thull, som jag känner som en nära nog "K-märkt" Leksandsbo, kämpar oförtrutet för att Dalarnas fiske ska förbättras. På väg till fredagens basturitual kom han in för en kaffekopp och med synpunkter på fiskeprojektet "Fiska i Dalarna" som Siljan Turism jobbar med och som aktualiseras på debattplats i dagens tidning.

I dag fortsätter vid med "Öppet hus" på Leksandsredaktionen. Jag finns själv på redaktionen klockan 11 och fortsätter sedan till konditori Siljan för att ställa frågor till Jonas Bergqvist. Då vet vi också hur det gick för Leksand mot Björk-löven i går kväll.
CHRISTER GRUHS
Chefredaktör

Mer läsning

Annons