Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gediget firande i Afrikas tecken

Annons

- Huvudpersonen är den

sydafrikanske prästen Joy Faith-Kronenberg, som för närvarande tjänstgör i Malung, säger Kerstin Berg.

I fjol uppmärksammades de

afghanska kvinnornas situation under kvinnodagen i Rättviks kulturhus. I år ska de afrikanska kvinnornas situation belysas.

- Prästen Joy Faith-Kronenberg ska bland annat berätta om det daghem hon startat för att underlätta kvinnors chanser att förvärvsarbeta i hemstaden Kap-

staden. Joy har en intressant bakgrund som musiker och präst. I dag tjänstgör hon som präst i Malung. Hennes första kontakt med Sverige kom genom musikgruppen Fjedur och medlemmen Anders Nyberg, som turnerade i Sydafrika för 14 år sedan, säger Kerstin Berg från Rädda barnen.

I samband med firandet spelar Alhagie Cham afrikansk musik på traditionella afrikanska trummor tillsammans med åtta folkmusikelever från estetiska programmet i Rättvik.

- Anders Nyberg är musiklärare vid estetiska programmet och har sammanställt musikprogrammet, säger Kerstin.

Firandet samordnas med ett vernissage för "Öppen salong", en öppen konstutställning för amatörer och proffs. Under dagen avslöjas även vem som utses till årets Rättvikskvinna.

- Vi hoppas på mycket folk. Kom ihåg att detta inte bara är en tillställning för kvinnor. Män diskrimineras inte, säger kulturchef Märta Kallur.

Arrangörer är kulturnämnden, studieförbunden, politiska partier, kyrkor och föreningar i Rättviks kommun.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons