Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge upp svensk alkholpolitik?

Annons

Per Erik Granström (s) uttrycker sig i tidningen som ännu en av dem som vill att vi ska ge upp svensk restriktiv alkoholpolitik. Han vill sänka alla alkholskatter radikalt, men anger inga åtgärder för att svara upp mot den mycket högre alkholkonsumtion vi skulle få i hela landet.

Han säger visserligen att han också vill minska införselkvoterna till Sverige, men när krist- demokraterna i riksdagen krävt att Sverige inför lägre införselkvoter av alkohol har social- demokraterna inte givit något som helst stöd för detta.

Jag önskar i stället Per Erik välkommen att göra motstånd mot det "EU-förnuft" som förbjuder saluföring av svenskt snus i EU, av folkhälsoskäl, men samtidigt vill tvinga på oss större alkholskador. Var med och uppmuntra den folkopinion, som med stigande förtvivlan inte bara åser det ökande supandet, utan även arrangerar föräldravandringar mot storlangarna i södra delen av landet.

Stöd ett återbyggande av tull och polis för att beivra alkholkriminaliteten. När vårt krav på lägre införselkvoter behandlas i riks-dagen ser vi fram emot ditt stöd.

ULRIK LINDGREN (KD)

Mer läsning

Annons