Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gatukontoret lovar reparera förstörd häck

Annons

Göran Annell känner sig verkligen misshandlad av gatukontoret. 1997 anslöt han sig som enda fastighet i byn till kommunalt vatten och avlopp, va, och slutpunkten på ledningen lades i hans gräsmatta.

Både före och efter det att gatukontoret gör sådana arbeten ska det göras besiktning. Det som blivit förstört ska gatukontoret återställa.

Men denna gång gjordes ingen besiktning alls och Göran Annell hade ingen aning om vad han hade rätt att kräva.

- Det hade man glömt informera mig om och vi återställde själva gräsmattan för egna pengar, säger han.

Vad värre var, var att en del av den hundraåriga granhäcken som skyddar fastigheten från insyn togs bort för ledningsdragningen. Och det nekade gatukontoret till att ha gjort och vägrade att återställa.

År 2000 ville fler bybor ha va installerat. Då slutpunkten på ledningen låg i Göran Annells gräsmatta blev det gräva av igen och då försvann ännu mer av häcken.

- Den största biten togs bort då, säger Göran Annell.

Men nu visste han sina rättigheter och har bara väntade på att gatukontoret skulle återställa det som förstörts. Men inte ett dyft gjordes.

Vid slutbesiktningen i onsdags underkändes också gräsmattan och ska nu till sist åtgärdas.

Va-chefen Gerhard Pantsari tycker att det är rent pinsamt att inget gjorts.

- Med tanke på vad som hänt tidigare borde de här varit extra uppmärksamma, säger han.

Men den förstörda granhäcken ville han till att börja med inte befatta sig med. Gatukontorets anläggningsavdelning har försäkrat att det inte fanns någon häck där arbetet gjordes, hävdar han.

Då inga inspektionsprotokoll finns av häcken står ord emot ord.

- Men jag som äger fastigheten försäkrar att tio meter huggits ner och jag kräver att vårt insynsskydd ska återställas. Speciellt viktigt är det nu när det planeras nya villor på andra sidan vägen, säger Göran Annell.

Han tänkte stämma kommunen för att få sin häck tillbaka.

När tidningen meddelade Pantsari det ändrade han sig och ansåg att häckbråket började ta för stora proportioner.

- Det är ju onödigt att hålla på och bråka om det här längre. Det är ju bara att sätta dit ett par trädplantor och få saken ur världen, säger han.

Det är Göran Annell nöjd med. Men med tanke på allt strul han haft med gatukontoret vill han ha skriftligt på saken innan han tror på det.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons