Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gatan var redan förstörd"

Annons

Därmed är det bäddat för nya turer i det uppmärksammade så kallade stenbråket i Grängesberg.

När ärendet skulle behandlas vid det senaste sammanträdet med Ludvikahems styrelse blev beslutet bordläggning för ytterligare beredning. Detta, enligt vad NLT erfar, på direkt anmodan från Lindvall som kräver att hela ärendet och de turer som förevarit blir föremål för en grundlig granskning.

En målsättning är att ärendet ska vara tillbaka hos styrelsen lagom till sammanträdet i slutet av nästa månad.

Som tidningen tidigare redogjort för var det en av allmännyttans medarbetare som tog beslutet att gatstenar till det nybyggda filmarkivet skulle tas från den kulturhistoriskt värdefulla gatan. Av den anledningen anser vänner av ortens gruvindustriella miljöer att det är allmännyttans ansvar att återställa det skövlade stråket.

- Gatan var inte komplett när det ägde rum. Det var ju ett hål i stenläggningen redan tidigare.

- Det var ett av skälen till att vi fortsatte att plocka sten eftersom gatan redan var förstörd, fortsätter Lindvall, som anser att det är en hel del som behöver utredas närmare när man nu, som han uttrycker sig, har kastat hela ansvaret i Ludvikahems knä.

- Då uppstår frågan om det är Ludvikahems fel därför att vi var förvaltare åt Laven. För det andra fanns det redan en skada som inte vi har förorsakat. För det tredje har, enligt vad jag har erfarit, den som tillgodogjort sig stenarna (Filminstitutet) fått dem helt gratis. De lär inte ha betalat en spänn, slutar vd:n.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons