Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästiselev på bronsplats i San Remo

Annons

Det var för övrigt femte gången Gästis prisades i den aktuella tävlingen.

- Det kändes jättestort, säger tredjepristagaren, och tänker inte minst på prisutdelningen. Ofattbart, och vilka applåder. Man hade ett stort leende på läpparna.

Hasse Nordlöf bildade en av tio grupper tillsammans med ett par holländska tjejer. Ett lag som visade sig fungera mycket väl. Uppgiften var att färdigställa posters, flygblad och en broschyr över San Remo.

Totalt fanns 690 hotell- och restaurangstuderande på plats i Italien när den europeiska hotell- och restaurangskoleföreningen, AEHT, hade sitt årsmöte. Den här gången förlagt till San Remo. Nästa år står Köpenhamn för värdskapet.

Hasse Nordlöfs insats uppmärksammades på Gästis i tisdags liksom de andra tredjeårskursarna Caroline Olofssons (Skinnskatteberg) fjärdeplacering i ämnet servering och Nicklas Holmer (Gävle) som också slutade fyra i ämnet kök. Lärarna Wolfgang Menzel och Ann Rasmunds har all anledning att vara stolta över sina elever.

Finfina framgångar för utbildningen i Leksand som också imponerade häromveckan när klass HR2b tog hem segern vid premiärupplagan av "Smarta kocken", Svensk köttinformations tävling för andraårselever på gymnasieskolans hotell- och restauranglinje. Segerchecken på 15 000 kronor ska användas att välja valfri restaurang och äta en riktigt god middag.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons