Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gasolgrillen exploderade

Annons

Familjen Stenquist skulle under tisdagseftermiddagen och kvällen fira 14-åriga dottern Rebeccas födelsedag. Strax innan gästerna beräknades komma tände Charlotte Stenquist gasolgrillen som då exploderade.

Tur i oturen var att grillen stod på gräsmattan, inte på verandan, och att vinden blåste från huset. Ett stort parasoll i närheten av grillen klarade sig också från lågorna.

- Jag hörde något pysa när jag lagt på kycklingen. När jag skulle skruva på ventilen exploderade det. Om det var ett munstycke eller en slang det var fel på vet jag inte, berättar Charlotte Stenquist.

Lågorna var höga, de sträckte sig från gasoltuben och högt över själva grillen. Dottern Rebecca sprang in till närmaste granne för att få hjälp med att ringa 112. Det hela såg mycket otäckt ut. Charlotte stod alldeles intill grillen när den exploderade. Samtidigt fann hon sig snabbt, trots chocken över explosionen och oron för döttrarna. Treåriga Felicia var också i närheten.

- Jag vet inte hur jag orkade tänka och agera men jag fick på något sätt fram pulversläckaren. Den tog bort lågorna men pysljudet var kvar, säger Charlotte Stenquist som tidigare uppfattat grillen som säker även om gasol är brandfarligt.

Den för de inblandade, chockartade händelsen, slutade väl. Ingen kom till skada och branden fick inte fäste i annat än grillen. Tiden var dock knapp innan de första gästerna kom, bland dem var Charlottes far, Kaj Lund. Istället för ett trevligt kalas möttes han av en chockad familj och en utbränd grill.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons