Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gärningsman använde illegal pistol

Annons

Den 37-årige polisman som skottskadades i Älvsbyn på tisdagen blev skjuten med en illegal pistol.

Ett flertal skott ska ha avlossats, men polisen är förtegen och håller hårt på detaljerna.

Den polisman som skottskadades i Älvsbyn på tisdagen blev skjuten med en pistol. En polispatrull skulle ingripa vid ett lägenhetsbråk strax före kvart i nio på kvällen. Den 37-årige polismannen gick in i lägenheten, blev beskjuten och besvarade elden.

Enligt uppgifter i Norrbottens-Kuriren kallades polisen till platsen sedan grannar bevittnat en misshandel av mannens före detta sambo ute på gården. När polisen gick in i lägenheten fanns där förutom den misstänkte gärningsmannen även parets gemensamma tvååriga barn.

Polismannen har fått lämna sjukhuset. Han blev skjuten i armen och skottet har trängt igenom biceps. Han bar en skottsäker väst vid tillfället.

Den 38-årige man som ska ha skjutit honom är misstänkt för försök till mord och grov misshandel, men ännu inte delgiven misstanke eftersom han ligger svårt skadad på Sunderby sjukhus i Luleå. Mannen träffades av ett skott i buken och opererades på nytt under onsdagseftermiddagen. Hans tillstånd uppges vara allvarligt men stabilt.

På åklagarens order är polisen fortfarande mycket förtegen med uppgifter om skottlossningen, men ett flertal skott ska ha avlossats. Under onsdagen förhörde polisen flera personer och gick även vidare med den tekniska undersökningen.

Den misstänkte gärningsmannen är tidigare inte dömd för brott, men har varit misstänkt för ett fridsbrott mot en person _ dock inte den kvinna som nu ska ha misshandlats. Han har en licens för ett jaktvapen, men inte för den pistol som polismannen sköts med.

Uppskattningsvis finns tiotusentals illegala vapen i Sverige, enligt polisen.

TT

Mer läsning

Annons