Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gärna schlagerfest igen

Annons

Falun kan alltså få arrangera schlagerfesten igen.

Svante Stockselius var lyrisk när han på måndagen, efter festdagarna i Falun, återvände till sitt arbetsrum på tv-huset i Stockholm:

- Vilka otroliga dagar. Falun bjöd på en överlägsen stämning genom alla typer av schlagerevenemang som pågick under hela veckan. Det finns inget som jag kan anmärka på när det gäller dagarna i Falun.

- Jag såg också att tv-sändningen från Falun hade 2,9 miljoner tittare jämfört med de tidigare tre sändningarna från schlagerfestivalen, som hade mellan 2,7 till 2,2 miljoner tittare, fortsätter Stockselius.

Diskussionen har redan tagit fart om det ska blir en ny schlagerturné nästa år. Svante Stockselius har redan sin uppfattning klar. Han förespråkar en turné. Då ligger Falun bra till för ett återbesök:

- Inget är naturligtvis klart. Men Falun övertygade och stärkte verkligen sina chanser till nästa år.

Carl-Johan Ingeström, vd för Välkommen till Falun, som var värd för evenemanget, vill arbeta för en ny schlagerfest i Falun:

- Först måste vi naturligtvis prata med både SVT och kommunledningen om vad en ny ansökan skulle innebära och under vilka förutsättningar vi då skulle arrangera Schlagerfestivalen. Men personligen vill jag verkligen verka för en ny festival i Falun.

På måndagen kände han sig annars som en stor vinnare. Gratulationerna från både medlemmar i schlagercirkusen och lokala eldsjälar har avlöst varandra.

- Men i dag finns det många vinnare, säger Carl-Johan och tänker på alla krögare i Falun, som fick ett ekonomiskt lyft. Han tänker också på de sex-sju idrottsklubbar i Falun som får dela på 100 000 kronor.

Men själva bolaget Välkommen till Falun har inte gjort någon större ekonomiskt vinst. Bara cirka 20 000 kronor.

- Med tanke på att vi fått ett stort ekonomiskt stöd av kommunen, samtidigt som Fritid Falun bjudit till när det gäller lokalerna, så kändes rätt att inte bolaget skulle göra en alltför stor vinst.

Sedan tilllägger Ingeström:

- Men den största vinnaren är invånarna i Falun. Genom den här succén får vi nu bättre möjligheter att locka stora evenemang. Därmed finns möjlighet att Falun kan bli känt för att vara en stor evenemangsstad och därmed uppstår möjligheten att locka fler att bosätta sig i kommunen.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons