Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gärdebarnen värnar om miljön

Annons

Ett 20-tal barn och många föräldrar kom för att städa grönområdet och andra delar av före detta Gärdesskolans närmaste omgivningar. Vädret var strålande vackert och stora och små fick uppleva några verkligt trevliga timmar tillsammans.

Efter städningen gick deltagarna till den närbelägna miljöstationen för att noga sortera och se till att det insamlade skräpet hamnade i rätt behållare. De små fick därmed en mycket god lektion i grundläggande miljövård och alla var mycket entusiastiska över uppgiften.

- Det var inte så skräpigt här i dag, konstaterade förskolläraren Marianne Jonuks som kunde berätta att barnen brukar plocka upp skräp spontant emellanåt.

För de vuxna var det, dagen till ära, ordnat med en frågetävling där de som lyckades bäst kunde vinna priser som kommunens renhållningsavdelning hade sponsrat med.

Om grillkorven och pannkakorna kan nämnas att de hade skänkts av givmilda företag på Ludvika Gårds-området.

- Och det vi mumsar på är naturligtvis miljömärkt och lingonen till sylten kommer från skogen, berättade Jonuks som vill betona den öppna förskolans starka målsättning att värna om miljön.

- Vi jobbar mycket med miljö och hälsa och lär barnen att vara rädda om naturen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons