Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garaget blev skrot

Annons

- Jag vaknade av ett smattrande ljud mot fönstret. Såg inget ovanligt och somnade om i tron att det regnade. Kanske en halvtimme senare väcktes jag av en röst som skrek att vi måste ut.

Tonårspojken i grannhuset stod i går och tittade på förödelsen tillsammans med Lars som äger den eldhärjade byggnaden.

- Jag förstår inte hur det här gått till. Det var sju dagar sedan jag svetsade i garaget. Där fanns ingen bensin eller annan brandfarlig vätska. Allt jag jobbat med så länge är borta nu, säger Lars Lundh.

Han har varit så nöjd med att hinna bli klar med sina renoveringsobjekt inför pingsthelgen.

- En 67:ans Baracuda av ovanlig modell. En Dodge Dart och en helt nydonad lastbil för biltransporter, maskiner och verktyg förstördes i lågorna. Men jag vill tacka brandmännen som gjorde ett mycket bra jobb. Skönt att ingen blev skadad, säger Lars.

Förutom de tre bilarna inne i garaget förstördes en äldre lastbil som stod utanför portarna.

- Jag tog reservdelar från den bilen för att göra i ordning lastbilen i garaget.

När räddningstjänstens rökdykare kom till Stråtenbo på natten fick de information om att det fanns gastuber i den brinnande byggnaden. Eftersom det var risk för explosion evakuerades de boende i fyra närliggande hus. I tre andra hus i närheten uppmanades de boende att hålla sig inomhus.

Vid fyra-tiden på torsdagsmorgonen var faran över och de evakuerade tilläts återvända till sina hem.

Strax före fem kunde räddningstjänsten lämna brandplatsen.

Lars Lundh har berättat för polisen att när han var inne i garaget på onsdag eftermiddag var allt i sin ordning. Alla maskiner var avstängda och belysningen var släckt.

Eftersom det inte finns någon naturlig förklaring till branden inledde polisen i går en förundersökning om misstänkt mordbrand.

- Vi har hållit en del förhör och ska göra en teknisk undersökning av brandplatsen. Det finns inga misstänkta, men vi arbetar efter teorin att branden var anlagd, säger Jonas Holfve vid kriminalpolisen i Falun.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons