Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Går inte att mäta

Annons

Jag följer med intresse den artikelserie som förekommer i Falu Kuriren för närvarande, hur mycket missbruket kostar i Dalarna.

Jag är själv uppväxt i en familj där min mor missbrukat alkohol och tabletter under stora delar av min uppväxt. Jag blir arg när jag ser att man i första hand ser på vilka kostnader det blir för länets medborgare. Min delvis trasiga barndom och min mors misär går inte att mäta i ett visst antal Ejendals arenor.

Det finns en risk med denna typ av artiklar: Att alkoholister och drogmissbrukare pekas ut som samhällets parasiter, som endast kostar pengar för samhället.

Det finns inte en enda missbrukare av alkohol eller narkotika som tycker att det är så "kul" att använda droger på ett sätt som förstör deras och andras liv. Alkoholen och narkotikan fyller en funktion i deras liv. De har inte möjlighet att hantera sitt liv på annat sätt.

Bästa artikelskribenter. Ni glömmer att ta upp kostnader för hur många som vårdas på demensboende på grund av att de har en alkoholdemens, det är inte billigt, vare sig för kommunen eller brukaren. Jag vet det av erfarenhet, min mor har nämligen sviter av sitt alkoholmissbruk som gör att hon är dement.

Men lugn alla masar och kullor. Hon belastar inte kontot för någon kommun i Dalarna.

Q

Mer läsning

Annons