Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Går inte att feltolka

Annons

Svar till Hans Johansson,

den 5 augusti.

Anledningen till att jag väljer att vara anonym är att en i familjen varit utsatt för hot och våld på grund av sin homosexuella läggning.

Jag tycker att domen mot Åke Green var helt rätt.

Hets mot folkgrupp är förbjudet. Det måste markeras mycket tydligt. Vad det gäller ditt förtydligande i tidningen den 30 juli, är den lika luddig som allt det andra du skrivit.

Svara själv på de frågor du ställer.

Vad menar du då du skriver exempelvis "vad innebär populismen? Trender och opinioner påverkar mer än vi tror?"

Jag kan inte annat än tolka dig så att du påstår att homosexuell blir man för att det på något sätt skulle vara modernt eller trendigt!

Man föds homosexuell. Man är skapad så. Lär dig det en gång för alla. Man ska inte underskatta och kränka det Gud har skapat.

Det finns en mening med det. Kanske är det så att Gud vill ha mångfald, olikheter som vi ska lära oss något av. Vad det gäller din debattartikel den 5 maj, på första raden skriver du:

"Tillmälen som fundamentalister eller homofob är vanliga i dag för den som inte övertygats om att en homosexuell livsstil är förenligt med kristet liv."

Hur ska detta kunna feltolkas? Jag tolkar det också som att du själv är allt annat än övertygad om att det går att vara Guds barn trots att man är homosexuell.

Ingrid

Mer läsning

Annons