Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Går i takt med Göran Persson

Annons

Det som har hänt i vår sårbara värld sedan socialismens fall 1989 är väl inget upplyftande. Kapitalisterna levde i eufori i början av 1990-talet och USA fick inleda flera barbariska krig med det så kallade "världssamfundet" som applåderande åskådare.

Detta vedervärdiga spektakel fick sitt slut när Frankrike och Tyskland äntligen sa ifrån i början av 2003. Vi humanister får verkligen tacka dessa kulturnationer för en tillnyktring i världspolitiken. Det är nu hög tid att vi börjar respektera Tyskland. Denna nation ska inte längre behöva be om ursäkt för att den finns till.

Frankrike har förstått det men britterna och jänkarna strör hela tiden salt i gamla sår. Varför ställer vi inte USA och knähunden Israel vid skampålen? Ska dessa båda nationer får bete sig hur som helst utan att FN säger ifrån?

Vi behöver ett starkare FN med en ledare som inte krusar några uppblåsta jänkare. Mitt förslag på ny ledare för FN heter Dominique de Villepin, Frankrikes nuvarande utrikesminister. Han räds inte några gapiga, ociviliserade jänkare.

Ett starkt FN kan sätta USA och Israel på plats. Vill vi ha en fredlig värld måste vi ta itu med dessa barbariska nationer.

Vi får vara glada för att vår statsminister höll Sverige ifrån Irakkriget. Jag börjar faktiskt se mer positivt på Göran Persson. Han vill ha övergångsregler när det gäller arbetskraftsinvandring och han vill hålla Sverige ifrån onödiga konflikter.

Ibland går till och med han och jag i takt.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons