Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Går enligt planerna

Annons

I början av år 2006 är det tänkt att den första stocken ska sågas i den nya såglinjen vid Bergkvists såg i Insjön.

- Vår utbyggnad har då tagit några år att genomföra, och det har varit bra att det tagit den tiden. Att bygga ut samtidigt som vi har full produktion suger en del energi ur företaget, säger Ulf Bergkvist, styrelseordförande.

- Trots det kommer vi i år faktist att överträffa vår budget med den gamla sågverkslinjen. Det här kalenderåret kommer vi att leverera drygt 300 000 kubikmeter mot 285 000 förra kalenderåret, fortsätter Bergkvist.

Investeringen omfattar förutom en ny såglinje, även timmersortering och timmerintag som är under byggnation just nu. Notan är beräknad till 220 miljoner kronor, men sluträkningen kommer att bli högre.

- Riktigt vad den slutar på vet vi inte i dagsläget. Det är mycket som spelar in. De höjda stålpriserna i världen till exempel har fördyrat vårt bygge med tre - fyra miljoner kronor, säger vd Peter Eklund.

- Sedan tillkommer det alltid lite saker här och där när man börjar bygga.

Varken han eller Ulf Bergkvist är dock oroade för fördyringen.

- Nej, vi bygger ett fundamenta för framtiden och ska inte råpruta på kvalitén, säger Eklund.

- Den lokala imagen är också viktig. Det kanske kostar lite extra, men våra byggnader ska vara faluröda som husen i byarna runt Insjön och inte avvika i arkitektur mot de byggnader vi har i dag, fortsätter Ulf Bergkvist.

- En bra maskinpark och fina byggnader med ordning och reda speglar också hur företaget är skött vilket är viktigt i vår kundkontakt.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons