Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gångtunnel blir foajé om bion får bygga ut

Annons

En granne till biografen, Pomonagrillen, är inte positiv till att gångtunneln mellan gågatan och parkeringen stängs.

Enligt delägaren, Sassen Söderberg, kompliceras varuhanteringen för deras rörelse då den i så fall måste ske vi varuhiss från källarnivå.

Dessutom uppger Gunnel Söderberg, även hon delägare i restaurangrörelsen, att kundunderlaget riskerar att minska radikalt ifall gångtunneln stängs.

- Under en två veckorsperiod genomförde vi en kundundersökning. Den visade på att 70 procent av vårt kundunderlag kommer via gångtunneln.

Peter Fornstam, vid Svensk Bio, uppger att publiktrenden för Sagabiografen varit mycket positivdet senaste halvåret.

Han konstaterar att Morabiografen är unik då det annars brukar finnas flera mindre biografer inom samma anläggning på orter av Moras storlek.

- I Mora finns en singelbiograf som håller en hög standard. Bristen finns i entrén och foajén. Vi lever i en föränderlig värld och vill göra foajén större och entrén mera tilltalande. Samtidigt är gångpassagen väldigt nedgången. Det är en sliten yta som ingen vill ta ansvar för. Vi skulle gärna få utbyggnaden till stånd så fort som möjligt.

Hyresvärlden Diös förvaltare i Mora, Mathz Ångman, har samma ambition.

- Förhoppningen är att ombyggnaden kan komma igång till hösten. Just nu pågår förhandlingar med de berörda hyresgästerna i fastigheten.

En av dem är Gunnel och Sassen Söderbergs företag.

- Vi blev uppsagda från lokalen vid årsskiftet med nio månaders uppsägningstid och fick hämta delgivningen hos polisen. Några dagar senare blev vi erbjudna ersättningslokal i exakt samma lokal vi hyr, säger Sassen och Gunnel.

De kontaktade Hotell- och restaurangförbundets advokat som fört upp ärendet till hyresnämnden. Nämnden kan troligen inte behandla ärendet slutgiltigt förrän till hösten.

Gunnel Söderberg uppger att hon i måndags fick en förfrågan efter ett möte med hyresvärden.

- De frågade om vi hade något alternativt förslag för kunna lösa problemen. Vi ska åter kontakta vår advokat i det ärendet, säger Gunnel Söderberg.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons