Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gångbana byggs om till augusti

Annons

Nu byggs räcket mellan gång- och cykelbanan och körbanan på Islingbybron om. För att skydda vägarbetarna från biltrafiken har betongbarriärer placerats ut längs med vägbanan.

Det nya vägräcket beräknas vara färdigt i augusti. Det gamla ska bytas ut, eftersom det rostar sönder. En betongbalk ska gjutas och i den ska det nya räcket fästas. Arbetet med att riva upp asfalt har börjat och cykel- och gångbanan är avstängd tills arbetet är färdigt i augusti. Under juli månad gör vägarbetarna uppehåll. Under arbetets gång skiljer betongräcke cykel- och gångbanan och vägbanan åt. Detta för att ge vägarbetarna skydd mot biltrafiken. Under åren har flera vägarbetare förolyckats och för några år sedan antog Vägverket en policy som innebär att skyddet måste förbättras.

- Finessen med dessa barriärer är att de klarar av att hålla emot en lastbil. Ska man uttrycka sig milt förekommer det att lastbilsförare som har dålig uppsikt framåt. Om olyckan är framme blir följderna inte lika allvarliga, säger Håkan Forslund, projektledare vid Vägverket.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons