Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gångare beter sig fel

Annons

Svar till "M.P", 17/4:

När jag läste din insändare om vilket helvete du har med snabba cyklister när du är ute och promenerar så undrar jag om det inte är du själv som ställer till detta helvete.

Enligt din beskrivning så har jag förstått att du går på fel sida av vägbanan. Du behöver inte ha ögon i nacken om du går på vägens (cykelbanans) vänstra sida för då möter du cyklisterna som åker på vägens högra sida.

Har själv erfarenhet av hur det fungerar på cykelbanorna då jag under fem års tid varje dag åkt mellan centrum och Brunnsvik. Till 99,9 procent åker cyklisterna på rätt sida (höger sida) medan cirka 60 procent av gångtrafikanterna går på fel sida (höger sida). En del gångtrafikanter tar ingen som helst notis om vad som är rätt eller fel. De går flera i bredd utan någon som helst tanke på att det finns cykeltrafikanter på samma vägbana.

Går man på rätt sida så ser man mötande cyklister.

Självbevarelsedriften gör att varken cyklist eller gångtrafikant vill stöta ihop med varandra. Om du anser att jag har fel så gå in på polisstationen och få ut ett exemplar av en skrift som talar om hur gång- och cykeltrafikanter ska bete sig i trafiken.

Skulle den inte finnas längre så är jag övertygad om att du kan få upplysning om saken av en polis.

Lycka till i trafiken!

GAMMAL CYKELMOTIONÄR

Mer läsning

Annons