Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammalt kafé öppnar efter 43 år

Annons

Det lilla gula huset vid brofästet i Norsbro var under många år en samlingspunkt för traktens ungdomar. Enligt uppgift ska det ha fungerat som kafé mellan åren 1948 och 1961.

Då byggdes det om till sommarstuga och har så varit sedan dess.

- Märkligt nog är mycket av det gamla kvar, som skjutdörrar och serveringsluckor, berättar Marie Dahlström Karlsson.

Att det blev hon och Ilona Hägglund som åter öppnar kafét är en ren slump.

Marie Dahlström Karlsson har under flera år ansvarat för serveringen på Hammarbacken i Ludvika, men hela tiden har hon drömt om att ha något eget och då i 50-talsstil. Samma tankar hade Ilona Hägglund.

Deras respektive är båda intresserade av motorcyklar och är medlemmar i samma klubb.

Thor Hägglund och Peter Karlsson började snacka med varandra om att det gamla kafét i Norsbro var till salu och snart stod det klart att det var en perfekt lösning att gå samman i projektet.

Marie Dahlström Karlsson och Ilona Hägglund var överens om att de skulle försöka återskapa kafét så nära ursprunget som möjligt.

-Det är naturligtvis svårt eftersom mycket av det som fanns på 50-talet inte finns i dag, svårast har varit att hitta tyger och tapeter, säger Marie Dahlström Karlsson.

Lättare har det varit att hitta möbler till serveringen i den rätta stilen. Genom tips från vänner och bekanta har det fått ihop så mycket att det ska bli 30-35 sittplatser invändigt.

Även i trädgården ska de ha grupper uppställda för att besökarna ska kunna sitta ner och där räknar de med att det blir lite fler platser.

- Målsättningen är att det inte bara ska handla om att få en kopp kaffe för dem som kommer, det ska vara en upplevelse att besöka Kafé Kardebrumma Norsbro, hävdar Ilona Hägglund.

Allt ska vara klart för att slå upp portarna till den 1 juni.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons