Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammaldags på Knutsboskolan

Annons

Det saknades inte attribut när lärare och elever vid skolan på Knutsbo i Ludvika lekte gammaldags skola på onsdagen.

Det var sammanlagt ett 50-tal barn från förskolan till och med årskurs två som fick uppleva en annorlunda och samtidigt mycket lärorik dag tillsammans. Tiden vreds tillfälligt tillbaka åtskilliga år och de små tyckte naturligtvis att det var både roligt och spännande.

- Det är jätteroligt, intygade Birgitta Kempe när vi träffade henne tillsammans med sin klass.

Hon var själv utklädd till, och agerade som, en gammaldags och i förekommande fall ganska sträng lärarinna.

Det var tyst i klassen och eleverna satt stilla "som tända ljus", precis som det brukade vara när de som är äldre i dag gick i skolan för många år sedan.

- Vi har jobbat mycket med tiden som tema under hela vårterminen och det här får bli som en trevlig avslutning, berättade hon medan en liten flicka kom fram och frågade artigt om fröken ville vara snäll och hjälpa henne att vässa blyertspennan.

Samtidigt, i klassrummet intill, var det läxförhör i kristendomskunskap för eleverna. Den klara sol går åter upp... hördes från en efter en med späda sångröster liksom i gamla tider. Lärarinnan Eva Larsson var nöjd och gav alla beröm för att de hade varit så duktiga. Atmosfären av gammaldags skola förstärktes av diverse gammal skolmateriel, bland annat stora planscher och böcker, som dagen till ära hade fått lånats från skolmuseet på Lorensberga.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons