Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla nonchaleras

Annons

Varför ska gamla människor nonchaleras inom sjukvården? Torsdag middag kom en äldre herre in på akuten, med en sänka på över 200 och lunginflammation. Han blev kvar på akuten till måndag middag. Av någon anledning försvann hans hörapparat under lördagen så han hörde inte vad personalen sade till honom.

Måndag middag blev han körd i rullstol till hörcentralen och placerades i allmänna väntrummet, iklädd lasarettets knäppta nattskjorta och kassen med egna kläder bredvid sig. Detta är förnedrande. Han hade inte hört vad personalen sagt till honom, när han lämnades där.

Men på middagen ringde hans fru till dottern, som arbetade och sade att hon måste åka till hörcentralen direkt, för pappa har ringt och är förtvivlad. När dottern kom dit, så sade pappan att "de kör mig hit och dit och vevar med armarna och sedan försvinner de och jag har inte hört vad de säger."

Dottern lovade att inte lämna honom förrän han låg på sal, med egen säng. Pappan var helt slut.

Det tycks vara mest viktigt att lägga pengarna på administration och löner till höga gubbar inom politiken. De äldre ska helst dö bort, enligt politikerna.

DOTTER TILL EN SJUK MAN

Mer läsning

Annons