Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla motioner dammas av

Annons

Kommunstyrelsens arbetsutskott har dammat av några motioner som blivit liggande i skrivbordslådor på olika håll. För mer än fem år sedan motionerade vänsterpartiet om att kommunen skulle utreda en egen modell för arbetsdelning och arbetstidsförkortning. En del är på gång i den riktningen och arbetsutskottet anser motionen besvarad.

Ungefär lika länge sedan är det folkpartiet motionerade om att Sälen borde ha en "sommarchef" för turismen. En sådan finns numera i Olnispaprojektet och motionen anses besvarad.

För fyra år sedan motionerade centern om att bygga ihop Centrumhuset i Sälen med Folkets hus för att skapa mer affärslokaler. Förslaget är inte längre aktuellt eftersom det finns planer på att riva Folkets Hus och motionen anses besvarad.

Malungstjej

i vinnande lag

MALUNG Annika Mojanis, Malung, tillsammans med sin hund Nicole ingick i det segrande Gävle-Dala-laget vid ungdoms-SM i agility (hundhoppning) som avgjordes i Jönköping. Laget vann klassen för stora hundar och med USM-segern får laget nu delta i stora SM som avgörs i slutet av månaden. Annikas vinnande lagkamrater kommer från Hälsingland och Gästrikland.

Hans-Ove sjunger

i Transtrands kyrka

TRANSTRAND. På söndag kväll blir det konsert i Transtrands kyrka med en bygdens egen son som solosångare. Det är Hans-Ove Hansson, som kommer att sjunger ett par solostycken - bland annat den välkända psalmen "Bred dina vida vingar". I konserten medverkar också Frank Grzeskowiak med orgelmusik samt Transtrands kyrkokör med körsång.

Våldsman anhållen

MORA. En man i 40-årsåldern anhölls på måndagskvällen, misstänkt för misshandel och olaga hot av sin sambo. Misshandeln skall enligt uppgift ha skett för en tid sedan, medan olaga hotet utdelades nyligen. Mannen är hemmahörande i en by i Mora.

Märkning anmäld

ORSA.Skandinaviska björnprojektet har polisanmälts av Gunnar Håkansson Orsa. Anmälan är en följd av om märkningen av en björnhona i samband med ett björnsymposium i Orsa. Anmälan anser att det först och främst handlar om djurplågeri.

Mer läsning

Annons