Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla hotellet kan bli bankpalats

/
  • ...till det gamla hotellet och köpa den fastigheten av Jörgen Hjelm och bygga om till bankverksamhet.
  • Bankflytt. Norrbärke Sparbank är trångbodda i sina nuvarande lokaler och utreder för närvarande vad som ska hända. Ett alternativ som de skissar på är en flytt till...

Annons

Norrbärke Sparbank blir allt mer trångbodda i sina nuvarande lokaler på Vasagatan 5 i Smedjebacken. Enligt Mats Larson, vd för banken, är alla utrymmen utnyttjade till bristningsgränsen.

Ytterligare en faktor som drivit på frågan är det allt strängare kraven som kommer från myndigheterna på bankerna, speciellt på säkerhetsområdet.

- Vi äger i dag inte den fastighet vi har verksamheten i och det handlar om stora investeringar som måste göras och det känns fel att göra det i en fastighet vi inte äger, säger Mats Larson.

Ett av de alternativ som seglat upp är att köpa det forna hotellet och bygga om det för bankverksamhet. Det handlar bland annat om att bygga ett nytt valv.

- Det kommer färdigt och lyfts sedan in i byggnaden, vilket innebär att kostnaderna inte blir så omfattande som man kan tro i första skedet, poängterar Larson.

Av de verksamheter som finns i byggnaden i dag är det mest försäkringskassan och arbetsförmedlingen som kommer att beröras, om planerna förverkligas.

I dag ägs fastigheten av Jörgen Hjelm som köpte den av Norrbärke Sparbank för ett antal år sedan. Banken hade tidigare blivit ägare till fastigheten efter en konkurs i mitten av 90-talet och byggde också om delar av byggnaden till kontor.

Jörgen Hjelm ställer sig positiv till en sådan lösning som det nu skissas på.

- Jag kommer med tiden att sälja alla de fastigheter jag äger och koncentrera mig på kärnverksamheter jag har i bygg- och rörbranchen, säger Jörgen Hjelm.

Mer läsning

Annons