Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla bilar och unga idoler var säkra dragplåster

Annons

Årets musik- och motorfestival i Älvdalen blev en härlig tillställning i de sköna nätterna. Under dagtid var det lite väl svettigt och många föredrog att svalka sig i badet framför att delta i festivalens erbjudanden.

- Vi är nöjda, Älvdalen lever verkligen upp en sådan här helg, säger Torbjörn Wallin i arrangörsstaben.

- Vi har tappat 4-5 procent av besökarna jämfört med förra året. Minskningen beror, till en del, säkert på kollisionen med Morafestivalen men vi räknar med att arrangemanget går ihop, säger Torbjörn Wallin. Vi kommer gärna tillbaka nästa år om vi får samma goda stöd från det lokala näringslivet som hittills.

Fredagskvällen var ungdomarnas. Särskilt de unga tjejerna ställde sig i god tid vid kravallstaketet framför stora scenen för att invänta sina stora favoriter; Sandra Dahlberg och särskilt Jimmy Jansson.

Frampå natten övertogs scenen av Nanne Grönvall och Jonny Cartong. Rotharrys, med Åke Lindkvist, Anders Jakobsson, Lars-Åke Leksell och Sören Fridolfsson, showade i öltältet, dit folk strömmade i stora skaror för att hålla vätskebalansen och låta sig roas av de munviga och spelskickliga Malungs- och Orsakarlarna.

Lördagen handlade om svett och häftiga bilar. Dragkamparna kämpade om ädla medaljer i hettan (mer om det på sportsida) och på flygfältet samlades bilentusiasterna för att njuta av krom och häftiga motorer i River Valley Run. Publikens val avgjorde vilka vagnar som segrade i de sex klasserna:

Resultat Classic -49: Rolf Ehlin, Mora, Plymouth -41.

50-tal: Leif Nyberg, Älvdalen, Dodge Custom.

60-70-tal: Ingrid Margaretha Trädgårds, Leksand, Ford Mustang.

Hot Rod: Peter Skottheim, Älvdalen, Ford -32.

Europa: Lars Bälter, Malung, Custom PV.

MC: Mats Unger, Rättvik, Harley Davidsson.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons