Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galningar i Norrviksbacken

Annons

På väg till jobbet i dag (läs: fredag) från Grangärde till Ludvika hände något som fick mig att bli både skärrad och upprörd. Mitt på skogen kom jag ikapp en bilkö som bildats efter två stora långsamtgående fordon.

Visst blir man lite less över att de måste vara just på min väg till jobbet, speciellt när man är lite stressad för att inte komma för sent. Ännu surare blir man då de inte orkar bemöda sig att stanna till en endaste gång och släppa förbi bilkön.

Men trots stress så skulle jag aldrig göra en vansinnesomkörning bara för att tjäna några minuter, men alla tänker tydligen inte som jag.

Nästan längst ner i Norrviksbacken börjar två bilar sina vansinnesomkörningar förbi mig plus bilen framför mig plus de två långsamtgående fordonen. Jag bromsar in lite när jag ser att de påbörjar omkörningarna eftersom jag tror att åtminstone någon av dem tänker svänga in framför mig eller framförvarande bil, men icke.

Jag tror inte mina ögon när jag inser att de tänker köra om hela karavanen av fordon och jag hinner tänka att nu smäller det och mycket riktigt så kommer det mötande trafik, varvid en mötande bil tvingas ner i diket.

Jag finner inte ord för vad jag tycker om er som gjorde dessa omkörningar.

Jag hoppas det gick bra för dig som tvingades av vägen och att ni som orsakade det hela fick er en tankeställare. Är det verkligen värt att riskera liv för att komma fram lite fortare? Jag bara undrar...

EMMO

Mer läsning

Annons