Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galleria byggs vid torg?

Annons

Näringslivschef Mats Möller erkänner att utredningen innehållsmässigt är ganska tunn. Hur är det med etableringsviljan?

- Den är inte alldeles entydig, medger Möller.

Möller hade hoppats på att konsulten konkret hade namngivit några intresserade företag.

Det är Insjöföretagarna, Clas Ohlson, Leksands kommun och Företagscentrum som tillsammans satsat runt 50 000 kronor för konsultens arbete. Konsulten har dammsugit marknaden och han tror på en utveckling av området.

Området behöver att göras om fysiskt. I klartext innebär det att nuvarande Willhansfastigheten inköps för att sedan ersättas av en galleria. Det är upp till byggare och förvaltare att visa intresse. Men allra först måste kommunen göra en ny detaljplan för området.

Plumpen i protokollet är det svala intresset från lågpriskedjor på livsmedelsområdet att etablera sig i området. Synd, tycker både Möller och ordföranden i Insjöföretagarna, Pär Andersson. Möller tycker att området borde lämpa sig alldeles utmärkt för etableringar. Han lever dock på hoppet vad det gäller lågprisvaruhus.

- Jag undrar hur det går när det blir skarpt läge, säger Möller. Men det är bara spekulationer.

Bastanken med satsningen på Hjultorget är givetvis Clas Ohlsons popularitet och framfart. Med sina 550 000 årliga besökare borde en galleria med nya butiker ligga bra till.

En galleria med torgplats utanför Clas Ohlsons utgång med uteservering sommartid där man kan ta sig en matbit eller en fika. Så är det tänkt.

- Den här idén gillar vi, säger Mats Möller.

Han tror att byggnationen kan komma igång redan nästa år.

- Om alla bitarna faller på plats. Förr eller senare blir det, helst förr.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons