Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galet och kreativt

Annons

- Nu ska ni få höra ljud som ni aldrig tidigare hört, säger Erik Petersén till eleverna i publiken.

Tillsammans med Bengt Johansson och Svante Drake framför han en galen föreställning där musiken står i centrum.

De tre killarna träffas på stadens torg för att spela ihop pengar till godis. Men när Svantes pappas trummor rullar ner för en slänt, bestämmer de sig för att rymma, rädda för hur arg Svantes pappa ska bli när trummorna är borta.

Svante visar dock att det inte behövs något riktigt instrument, med munnen trollar han fram ljud som låter precis som en trumma.

De tre kompisarna kommer fram till en bondgård där de får övernatta. Svante bjuder djuren på technomusik, han är en mästare på att göra ljudeffekter med munnen och kan låta som vad som helst.

När killarna så småningom bestämmer sig för att återvända hem måste de ta sig över ett hav. För att få vind i seglen tar de hjälp av publiken. Eleverna Niklas, Erik och Christian förses med hårfön, dammsugarslang och blåsbälg, och till tonerna av Skeppar-Bengts Till havs, kan de segla över vattnet.

När avslutningsnumret ska spelas går alla strängar på Eriks fiol av. Det löser han genom att ta av sig långkalsongerna, som han sätter en galge med ett gummiband i.

- Jag måste förstärka den så att den blir en elkalsong. Och så måste den stämmas, säger han och vrider på galgen så att den knakar.

Och visst, precis som utlovat kan han tillsammans med bandet spela den sista låten.

MARLENE ANDERSSON

Mer läsning

Annons