Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gala med många utmärkelser

Annons

Årets företagare har tidigare utsetts av Företagarnas riksorganisation, men korades i fredags.

Eftersom kommunens företagarcenter och företagarföreningarna tycker att det finns så många duktiga företagare bestämde de sig för att arrangera denna gala och dela ut ytterligare några diplom.

Tjejerna Marjaana Hellberg, Tiina Laurila och Helena Vestin som driver företaget Hemservice Pärlan kan numera visa upp diplom på att de blev årets företagare i Smedjebacken.

- Jag har inte fattat det än, sa en glad Helena Vestin.

- Det känns jättebra, konstaterade Marjaana Hellberg.

Lena Kvicker, chef för Holger Ericsons bokhandel, korades till Årets köpman bland annat för att hon har en stark entreprenörsanda, positiv framtidstro, ett stort personligt engagemang och samarbetsvilja.

Delar av motiveringen löd så här: "Från ett nedläggningshot för ett par år sedan har hon med uppbackning från lokala företagare och med hjälp av en god medarbetare, lyckats med bedriften att återskapa en levande träffpunkt i centrum..."

Årets rookie 2002 blev företaget USAB med Peter Dahlström och Lars Lindblad i spetsen.

Juryn ansåg att företaget med sitt nytänkande bevisat att ingenting är omöjligt.

Vid starten 2001 hade företaget två anställda, i dag sysselsätter grabbarna mer än 20 personer. I motiveringen finns signaler om att USAB blivit en viktig motor för andra företag på orten genom sitt positiva och öppna synsätt.

Men det var inte bara egna företagare som kunde gå med högt buret huvud i fredags. Företagarföreningarna kontrade med att utse Årets kommuntjänsteman.

Och det blev Birger Tuominen på fritidsförvaltningen. Han ansågs ha en positiv attityd, visa omtanke och visa personligt engagemang. Tuominen har varit den drivande kraften bakom att göra Bergahallen till en träffpunkt för barn och ungdomar.

- Det är naturligtvis en mycket grannlaga uppgift att nominera och därefter välja några företag bland alla andra, sa näringslivschefen Lennart Silfverin i sitt inledningstal och hoppades att kommunens företagare ska lära sig att se företagsgalan som en sporre för att vidareutveckla sitt företagande och kanske själva vara de som får ta emot något pris i framtiden.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons