Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gagnefs älvtrafik utökar turerna - fler får åka skallerorm

Annons

Gagnefs egen skallerorm får syskon till sommaren.

Gagnefs Älvtrafik har beslutat att utöka årets båtturer, så nu får även Faluborna chansen att se älven från "insidan".

Skallerormen, den gamla benämningen på landsvägssträckan mellan Gagnefs kyrka och Gråda, behåller sitt namn. Det blir i sommar minst tre Skallerormsturer från Mellsta till Leksand och vice versa.

Tre turer som ännu inte fått något namn, men som i konsekvensens namn kanske skulle kunna döpas till Kopparormen, kommer att köras mellan Gagnef och Falun. I stället för hästskjuts förbi hindren - som i Skallerormen - erbjuds passagerarna skjuts med veteranbilar från Matjes Emils gård till Mellsta.

Ytterligare en tur ordnas mellan Falun och Leksand. Inte heller den turen har fått något officiellt namn. Också här har tidningen ett förslag: Varför inte Sandormen, även om bara halva Leksand finns med...

På söndagar ordnas turer från Gagnef till Mellsta och tillbaka till Gagnef. Den som vill göra kortare turer kan göra det på onsdagar, då turen blir Gagnef-Djurås-Gagnef.

Veckan före skolavslutningen erbjuds grundskoleeleverna prisbilliga turer, för att de unga ska få upp ögonen för vad som finns utefter älven.

Övriga tider ägnar föreningen åt beställningstrafik.

Den 23 maj avgår årets första båt, en beställningstur.

Föreningens styrelse fick vid årsmötet följande sammansättning: Bengt Löfgren, ordförande, Lars-Olov Hedlund-Biörs, Arne Gustafsson, Bengt Ahlstrand, Lars Broström, Lars Dicander och Tomas Pelleberg.

Mer läsning

Annons