Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gå ur kyrkan

Annons

Jag läser en debattartikel i Dagens Nyheter, där K-G Hammar, Svenska kyrkans jordiska överhuvud, uttalar sig. Rubrikerna lyder "Hammar slår ett slag för islam" och "Ge islam större utrymme".

Ja, artikeln gjorde mig glad och jag lyckönskade mig själv. Anledningen härtill är att jag för ett antal år sedan begärde utträde ur Svenska kyrkan och därmed slipper bidraga med surt förvärvade pengar till en "kristen" kyrka som befrämjar islams tillväxt här i Sverige. En religion som håller sig med en minst sagt tvivelaktig kvinnosyn. Till exempel anses inte kvinnor värdiga att hylla sin gud i samma gudstjänstlokal som de högtstående männen. Och en kvinnlig imam! Herre Allah!

Men månne ärkebiskopen redan i lönndom konverterat till islam? Kanske nu agerar som en hemlig agent, en muslimsk femtekolonnare i Svenska kyrkan?

Ni som fortfarande är medlemmar i denna kyrka, fråga er själv varför. Det torde i de flesta fall bero på födsel och ohejdad vana, rutin. Och om inte annat så finns det goda ekonomiska skäl till ett utträde. Medelmsavgiften är icke försumbar.

Eller tror ni fortfarande på himmelriket?

Oldboy

Mer läsning

Annons