Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

G & L Beijer köper Slipex och flyttar verksamheten

Annons

G& L Beijer förvärvar genom affärsområdet Beijer Industriteknik verksamheten i Slipex i Grängesberg AB. Bernt Janssons framgångsrika familjeföretag flyttas till Malmö.

- Jag har lovat att vara konsult åt Beijer i ett och ett halvt år. Grabben Anders flyttar med till Malmö, säger Bernt Jansson, 59 år som också har sin fru verksam i Slipex.

Slipex marknadsför och säljer diamantslipskivor på den svenska marknaden. Företaget omsätter cirka elva miljoner och har en god lönsamhet.

- Beijer köper sig en biljett in till storindustrin. Slipex har en smal nisch som passar bra hos en större koncern, säger Bernt Jansson som vill trappa ned.

- Förvärvet av Slipex verksamhet är positivt av flera skäl. Det kompletterar och förstärker Beijer Industritekniks befintliga produktområde Slipmaterial och det ger omedelbara kostnadssynergier, säger Joen Magnusson, vd för G & L Beijer vars affärsområde Industriteknik omsätter en halv miljard kronor.

- Slipex är en mycket fint verksamhet med hög omsättning, bra kunder och hög lönsamhet. Det är ingen konkurrent utan kompletterar vår slipdel, säger Joen Magnusson som inte vill uppge någon köpesumma utan hänvisar till det kommande bokslutet.

Slipex har agenturerna för diamantslipskivor från ett japanskt och ett koreanskt företag sedan 1991. Produktområdet Slipmaterial omsätter cirka 24 miljoner. Med Slipex ökar omsättningen till 35 miljoner på årsbasis.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons