Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrverkeriförbud i Säters centrum

Annons

Snart är det nyår, ett tid när många brukar smälla av smällare och skjuta upp raketer. Men kom ihåg vad som gäller i Säters stadskärna, här är det sedan 1 september förbjudet att använda fyrverkerier.

När årsskiftet 2004-2005 firades smälldes många smällare och många raketer avfyrades i de centrala delarna av Säter.

Reaktionerna blev många.

Flera Säterbor kontaktade kommunalrådet Sven-Gunnar Håkansson (c) och påtalade olämpligheten i användande av fyrverkerier i den gamla stadskärnan där många trähus står tätt intill varandra.

En raket eller smällare som hamnar olämpligt skulle kunna få förödande följd.

Detta ledde till att kommunledningen började agera och ett förslag lades fram om ändring i kommunens allmänna ordningsföreskrifter.

Och vid kommunfullmäktiges möte i slutet av maj beslutades om ändring i ordningsföreskrifterna.

Beslutet innebär att från och med denn 1 september krävs tillstånd av polismyndigheten för att få använda pyrotekniska varor i innerstaden. Det aktuella området begränsas av Gränsgatan med förlängning till Prästgärdsskolan, Ljusterns strand, Ljusterån och riksväg 70.

Nytt är även att det krävs tillstånd av polismyndigheten för användning av pyrotekniska varor även inom ett område på 250 meter från kommunens äldreboenden Enbackagården, Skedvigården, Smedjan på Skönvik och Fågelsången.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons