Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra skadade i bilolycka

Annons

Naimi Larsson som bor bredvid olycksplatsen väcktes av en smäll vid halvfemtiden i tisdags morse. Då hon tittade ut såg hon olycksbilen i diket och två personer som lämnade olycksplatsen.

- Jag ropade och frågade om jag skulle larma ambulansen, berättar Naimi.

Det går bra ändå, fick hon till svar.

Några Järnabor på väg till Öland kom strax fram till olycksplatsen. De fann fann två personer i bilen, en man och en kvinna. Räddningspersonal från Björbo och Järna kom snabbt till Hjulbäck och tog hand om de skadade. Föraren och den person som först avlägsnat sig från olycksplatsen återvände efter ett tag.

De fyra personerna i bilen hör hemma i Dala-Floda och Mockfjärd. Föraren uppges vara i 35-årsåldern, de andra i 20-årsåldern.

Sällskapet var på väg hem från Dansbandsveckan i Malung. I en vänsterkurva i Hjulbäck gick bilen av vägen. Den har fortsatt 60-70 meter i slänten och diket innan den körde på en björk, som knäcktes, och bilen stannade delvis nere i en vattenfylld bäck.

Enligt uppgift har två av de inblandade svåra rygg- och nackskador.

Föraren av bilen hävdade till en början att han druckit sprit direkt efter olyckan men vid fortsatta förhör senare under dagen erkände han att han varit berusad då han körde bilen.

JAN NORBERG STEFAN HAMRÉUS

Mer läsning

Annons