Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra månaders fängelse

Annons

Fyra månaders fängelse blev domen på torsdagen i Falu tingsrätt för en 44-årig man från Grängesberg. Dessutom förverkades en tidigare medgiven villkorlig dom från juni 2002.

Mannen dömdes nu för stöld, försök till stöld, snatteri och vapenbrott på totalt åtta åtalspunkter.

Under fjolåret bröt sig 44-åringen in vid Ludvikahems områdeskontor på Timmermansvägen i Ludvika och stal diverse verktyg. Samtidigt gjordes ett misslyckat inbrottsförsök på just Timmermansvägen.

Han har även stulit kex och arbetshandskar vid Stensvedens växthus i Ludvika och tagit starköl på restaurang Akropolis till ett värde av 290 kronor.

Vid My:s blommor på Storgatan stal 44-åringen en stor potatisblomma på stam i en kruka till ett värde av minst 1 000 kronor. Torkat renkött på Hemköp och en helflaska Ballantines på systembolaget rubricerade åklagaren som snatteri.

Han har även uppsåtligen eller av oaktsamhet förvarat ett gevär i en svart plastpåse. I förhör har han förklarat att han inte visste om geväret utan att han bara skulle förvara påsen för en kamrat i Borlänge.

Förutom fängelsestraffet ska han erlägga 500 kronor till brottsofferfonden och utge skadestånd till Ludvikahem på sammanlagt 9 745 kronor.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons