Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra korta frågor till Ken

Annons

Den nyvalde landstingsledamoten Ken Swedenborg (KS) blev snabbt upphöjd till majoritetsråd av vänsterkartellen. En omtumlande upplevelse för vem som helst, allra helst som upphöjelsen förlänades av dem han agiterat och protesterat mest emot och som han lovat sina väljare att få bort.

Kristdemokraternas ledare frågade ett antal gånger hur KS så snabbt kunde svika sina alla löften och hon sammanfattade sina obesvarade frågor med emfas: "Hur kunde du?"

KS vägrade svara. Nu vet vi svaret. En månadslön på drygt 22000 kronor för en halvtidstjänst utan spår av annat arbetsinnehåll än att rösta som vänsterblocket i voteringarna, gjorde att KS snabbt glömde allt han sagt och gjort under valrörelsen.

Vi två fick heller inga svar på våra upprepade frågor om verksamheten på Ludvika lasarett, men han lovade att i sinom tid återkomma med svar. Vi upprepar dem nu skriftligt så att de inte kan missförstås eller glömmas bort av KS.

Det är tre veckor till nästa fullmäktige så han har hyggligt med tid på sig för att tillsammans med sin presstalesman (cirka 16000 kronor i månaden för en halvtid) formulera fyra svar på fyra raka frågor.

Det är inte bara vi som vill ha svar. Kens väljare och våra väljare och kanske även vänsterblockets väljare vill ha svar. Personalen på lasarettet vill veta hur det blir med deras jobb och om de kan göra upp arbetsscheman efter nyår.

Våra frågor lyder:

1. Blir akuten kvar dygnet runt?

2. Blir narkosläkarna kvar dygnet

runt?

3. Blir dagkirurgin kvar?

4. Hur blir det med hjärt-

platserna?

GÖRAN ENGSTRÖM (C), BERNDT EKSTRÖM (M)

Mer läsning

Annons